Ilveskoti

Veteraanipolku 3

13600 Hämeenlinna

puh. 03-5706100

Usein kysyt kysymykset

Ovatko palvelut kaikille tasa-arvoisia? Toiset saavat yksilöllisempää hoitoa kuin toiset!

Liisa vastaa: Ilveskodissa on monenlaisia asiakasryhmiä. Jokaisen asiakasryhmän palvelut on määritelty palvelun tilaajan kanssa, palvelusopimuksella Hämeenlinnan kaupungin kanssa ja puitesopimuksella Valtiokonttorin kanssa.  

Loppuiko viriketoiminta, kun Eija jäi eläkkeelle?  

Liisa vastaa: Viriketoiminta on nyt koko henkilökunnan toimintaa. Kuitenkin olemme jo huomanneet, että vähän lisää tarvittaisiin. Askartelutila on surullisen autio... Olemme nyt syksyn aikana tekemässä järjestelyjä asian suhteen, joten ei huolta!

Olen menossa lonkkaleikkaukseen, miten Ilveskotiin pääsee jatkokuntoutukseen?

Liisa vastaa: Ilveskotiin voi päästä Hämeenlinnan kaupungin lähettämänä, asiakasvalinnan tekee keskussairaalan kotiutushoitaja ja lääkäri. Keskustele toiveistasi jatkokuntoutuksen suhteen. Sinulla on oikeus kuntoutukseen!

Sotainvalidi ja joskus myös veteraani voi käyttää kuntoutusoikeutensa myös esim. leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen.  

Ovatko Ilveskodin palvelut tarkoitettu myös lotille?

Liisa vastaa: Kyllä vain. Ilveskodin asiakkaita ovat kaikki sotiemme veteraanit sotainvalideista lottiin. Lisätietoa antaa sotainvalidien palveluneuvoja. Palveluneuvoja auttaa sotainvalidien lisäksi heidän leskiään ja puolisoitaan, veteraaneja sekä sotilasinvalideja sotilasvammalain mukaisissa palveluissa.  

Rahat ovat vähissä ja maksuja kertyy, mitä tehdä?

Liisa vastaa Ilveskodin asiakkaille: Ilveskodin asiakasmaksun voi sopia suoritettavaksi myös 2 - 3 erässä, jos se helpottaa tilannetta. Neuvottele taloussihteerin kanssa. Ilveskodista saat myös sosiaaliohjausta, jonka tarkoituksena on mm taloudenpidossa auttaminen. Esitä toiveesi hoitajalle / terapeutille, niin hän vie asiaa eteenpäin.